13.5.2012

Kukkamessut Uudessakaupungissa

Perinteiset puutarhamessut ovat saaneet rinnalle sympaattiset Uudenkaupungin ulkoilma kukkamessut. Kukkamessut järjestetään nyt jo toisen kerran ja kaksipäiväiset messut ovat 19.-20.5 kaupungin lahden rannalla.

Tänä vuonna messujen teemana on kierrätys, kierrätys tulee näkymään myös messujen rakentamisessa ja somistamisessa. Messuyleisö voi mm. nauttia ihanasta tunnelmasta, tehdä löytöjä ammattilaismyyjien osastoilta mutta erityisesti ns. mummopaikoilta jossa harrastelijat myyvät oman pihan aarteita. Messuille kannattaa lähteä koko perheen voimin, siellä viihtyvät myös lapset. Ohjelmassa on myös lapsille sopivaa viihdykettä kuten puihin kiipeäminen valjaiden avulla, maalausta, vihanneshahmojen tuunausta sekä kukkien istutusta.
Kuva Kristiina Salo

Messuohjelmassa on nimekkäiden vieraiden puutarhakatsauksia mm. Sonja Lumme; satoa saunan takaa, Pentti Alanko: kevätkukat puutarhassa ja Aarno Kasvi: Kasvin silmin puutarhassa ja paljon muuta. Tarkempi ohjelma täällä.

Kuva Kristiina Salo


Kukkamessujen ascot-henkinen hattukisa löi itsensä läpi heti ensimmäisenä vuotena. Myös tänä vuonna on lauantaina ohjelmassa kukkahattu-kilpailu. Hattujen tyyli ja materiaalit ovat vapaavalintaiset ja mielikuvitusta voi käyttää rajattomasti. Sunnuntaina ohjelmassa on minipuutarha-kilpailu jossa upeat ja kompaktit puutarhat rakennetaan kuormalavoihin.
Kuva Kristiina Salo


Kukkamessuille pääsee sisään edulliseen 5 €:n hintaan.
Vain siis viikko aikaa tehdä matkasuunnitelmat Varsinais-suomeen. Uudessakaupungissa voit viettää aikaa vaikka koko viikonlopun, viihtyisä kaupunki tarjoaa puutalo-idylliä, tunnelmallisia rantaravintoloita, laajan valikoiman putiikkeja ja paljon muuta nähtävää.
Oletko kenties käynyt Kukkamessuilla ja aiotko tänä vuonna mennä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti