13.5.2013

Pihapulmia

Pienet ja isot pihapulmat ovat monen ongelma. Minuun otetaan usein yhteyttä ihan pienissäkin ongelmissa, mitä istuttaa paahteiselle paikalle tai varjoon. Mikä menestyy missäkin, pidän sinisistä kukista tai vanha kasvusto on jo huono. Tuttu juttu monelle ja syitä on monia.

Laitoin Facebookissa sivuillani Pihapulma-arvonnan, kolme onnekasta voitti ilmaisen kuvaratkaisun kasviluoetteloineen. Ja hommahan meni näin: asiakas lähettää kuvan ongelmakohdasta, kuvailee ongelmaa ja esittää toiveitakin. Minä teen alueelle allaolevan mukaisen kuvan ja annan kasviluetelon.

Tässä voittaneista ongelmista ensimmäinen


ONGELMA: kuuma ja kuiva paikka, vanha ränsistynyt kasvusto on epäsiisti.
RATKAISU:rajataa istutusalue selkeällä reunakivellä. Istutetaan olemassaolevan kärhön kaveriksi lumikärhö (Clematis fargensoides Summer Snow) joka kukkii pitkälle syksyyn, kärhöjen tyveä varjostamaan istutetaan kurjenpolvea, matalaa verikurjenpolvea (geranium sanquineum) ihan eteen ja vähän korkeampaa jalokurjenolvea (Geranium nimbus) sokkelin viereen. Sininata (Festuca glauca) luo kontrastia harmaudellaan. Mullan pinta katetaan kuorikkeella joka pitää rikkaruohot kurissa ja säilyttää maan kosteuden. Sokkelin vieressä on myös kiviä tuomassa moniuloitteisuutta ryhmään. 

Talo on vaaleankeltainen rintamamiestalo.

Ja koska Pihapulmat sai hyvän vastaanoton, sitä jaktetaan Uudenkaupungin Kukkamessuilla. Joten jos ole ttulossa messuille ja sinulla on pihapulma, voit laittaa kuvan otsikolla "Pihapulma" osoitteeseen puutahan.viemaa@gmail.com tai indot@indot.fi. Muista kertoa mikä on ongelmasi ja kumpana päivän olet tulossa messuille. Varataan sinulle henkilökohtainen aika ratkaisun läpi käymiseen. Ja Pihapulman ratkaisun hinta on messutarjouksena 30 €.
Kuvia voi lähettää 22.5.2013 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti