30.4.2013

Täällä ollaan taas!


Siinä meni vuosi, juhannukset, joulut ja pääsiäinenkin!
Valmistumisen jälkeen  oli monta rautaa tulessa ja kirjoittelu jäi sivuun, mutta nyt vuoden huilin jälkeen takasin sorvin ääreen!Näillä pääsiäsiskukilla toivotan teille tänä vappuna hyvää juhannusta, joulua, pääsiäistä, vappua ja kaikkea mahdollista mitä vuoden aikaan jäi toivottamatta!Pääsisäiskukkien upeat strutsin munat teki tiukkka, ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Itse asiassa ohje on juurikin kyseisestä ohjelmasta. Kaada kipsiä ilmapalloon, puhalla, kierittele käsissä, anna kuivua ja ota kuori pois. No niin, jokunen siinä tuli harjoiteltua ennen kuin saatiin kaksi näinkin hienoa yksilöä.

Ensimmäinen kokeilu oli oikea blondin logiikan huipennus. Järkeilin että kun tuo pallon on sen verran pieni niin jos ensiksi puhallan palloon vähän ilmaa, suljen pusssin sulkijalla, ujutan tratin siihen suulle, laitan "painavaa" kipsiä valmiiksi trattiin, avaan sulkijan jolloin kipsi valuu palloon. NOT! Pallo syöksi kipsilaavaa kuin tulivuori konsanaan! Siivoamiseksi meni, huoh!

 Seuraavat kokeili oli jo lupaavia, puhalleltiin palloja useaan kertaan eli venytettiin palloja isommiksi ja kaadettin tratan avulla kipsiä ilmattomaan palloon. Vähän piti tratin reunasta päästää veitsen avulla ilmaa jotta kipsi valahti kokonaan. Sitten pyöriteltiin massaa pallossa tovin, niinkauan että pinta tuntui kädessä kovalta. Annettiin kuivua puolisen tuntia. Kaksi ensimmäistä palloa murani käteen sitä mukaa kuin saatiin palloa siitä päältä pois.
Viimein saatin palloon tarpeeksi kipsiä, annettiin kuivua reilusti yli tunnin ja vielä yön yli ilman kumipukua,Kukkiin suppilot, vähän peikonpähkinän oksia ja höyheniä - se on siinä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti