30.10.2010

Kukkaa pukkaa...

Dekoratiivinen eli koristeellinen kimppu, niihin tulee rodellakin himo.
Koulussa otin valinnaiseksi aineeksi kukkasidonnan, meille iltaryhmäläisille se ei olisi kuulunut mutta olivat sen vahingossa lipsauttaneet joten käytin tätä hyväkseni ja ilmoittauduin päiväryhmään. Miten voikaan päivät mennä niin nopeasti, kaksi viikkoa hurahti niin ettei oikein ymmärtänytkään, tauoille ei olisi malttanut mennä ja päivät loppui auttamattomasti kesken.
Kukkavalinnat jouduimme perustelemaan opettajalle, emme siis voineet mennä mutu-tuntumalla, nämä näyttää kivoilta! Piti miettiä värejä kokonaisuuksina, kukkien kokosuhteita ja värihallitsevuutta. Kuvien yhteydessä omaa pohdintaa ja selvitystä miksi valitsin juuri kyseiset värit.

Tässä vol. 1

Viikon ensimmäinen kimppu muistinvirkistämiseksi. Haastavaksi sidonnan tekee osittain se että saa kukat ryhmiteltyä mielenkiintoisesti välttäen pizza-kuviointia. Tämä todellakin oli mieleenpainuvin oppi viime vuoden sidonnassa,i se että kukkia ei saa asetella tasaisesti ympäri kimppua kuten pizzassa salamit vaan ryhmitellen. Ryhmittely tehdään ajatuksella että se mitä on keskellä, sitä on myös reunoilla eli väri tulee kulkea läpi työn.

Tässä kimpussa värihallitsevuus pinkkisävyisillä kukilla ja niitä piristämään muita pastellisävyisiä kukkia. Värit ovat saman intensiviteetin omaavia. Hallitseva kukka on germiini ja välikukkana vahakukkaa sekä oksaneilikkaa.




Vol 2.
Jatketaan dekoratiivisella mutta lisätään mausteita luonnosta. Kävimme hakemassa ojanpenkoilta heiniä, hiirenvirnaa, kaisloja ja oksia. Nämä materiaalit saivat pian yleisnimityksen "röhnä". Röhnäkimpuista saadaan jo pienillä lisäyksillä mielenkiintoisia, runsaita mutta kuitenkin ilmavia.
Tässä käytin koivun oksia ja heinäsuheroita ruusujen, neilikoiden, astereiden ja hypericumien kanssa . Värihallitsevuus puna-oranssilla ja valoa tuomassa keltainen, syntynyt kokonaisuus tuli siis lähiväreillä.





Vol 3.
Valkoinen on mielestäni yllättävän vaikea väri käyttää kimpuissa, se tahtoo yksistään jäädä vaisuksi ja muiden värien kanssa isoina pintoina nousta liian hallitsevaksi. Tässä kimpussa valkoinen päävärinä ja ripaus tummaa eli tässä punainen tuo valkoisen kauniisti esiin. Vihreän erisävyt pehmentävät valkoista. Pääkukkana ihana suuri krysanteemi ja välikukkina hypericumia ja limen väristä neilikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti